Nie wybrano produktów.
en
Zastosowania
nasze możliwości
Nasze produkty
aktualna oferta
Multimedia
zobacz nas
Historia firmy
od roku 1826
Gdzie jesteśmy?
sprawdź na mapie

Zastosowania

Przemysł mięsny

Wyposażenie dla przetwórstwa mięsnego

sklepy mięsne, małe zakłady masarskie, producenci wędlin, ubojnie oraz rzeźnie jak i duże zakłady przetwórstwa mięsnego

 
Nasza oferta dedykowana specjalnie dla przemysłu mięsnego obejmuje:
  • wózek do farszu (tzw. cymber) 120, 200 i 300 l; głównym przeznaczeniem tego produktu jest ułatwienie transportu wewnętrznego surowców i produktów mięsnych oraz umożliwienie załadunku surowców do maszyn popularnych producentów. Mimo to, produkt ten znajduje u naszych klientów także wiele innych zastosowań np. jako zbiornik do peklowania wyrobów mięsnych. Występuje w wielu wersjach, m. in. z dziobem w kształcie koperty, z płaskim rantem, z okapnikiem (tzw. amerykański), z perforacją boków lub dna, z termoizolacją i wiele innych. Produkujemy także wyposażenie uzupełniające do cymbrów, takie jak dodatkowy uchwyt transportowy, uchwyt do mycia, pokrywki oraz wózek na pokrywki;
  • wózek wędzarniczy Z i H z różną ilością półek; dostępne półki na kije albo na tace lub też półki uniwersalne na kije i tace. Możliwa jest również wymiana kół na bardziej wytrzymałe w wyższych temperaturach stosowanych w tradycyjnym wędzeniu;
  • kij wędzarniczy stalowy o przekroju gwiazdki lub V oraz kij aluminiowy o przekroju gwiazdki. Kije są dostępne w różnych długościach;
  • wózek do transportu kijów wędzarniczych (3 różne konstrukcje);
  • wózek transportowy na pojemniki Euro (tzw. rolka) z kołami plastikowymi (PP) lub gumowymi; dostępny także w wersji z uchwytem. Uzupełnienie tej oferty stanowi osobny, doczepiany uchwyt oraz wózek zaprojektowany do ułatwionego przewożenia i składowania rolek (wózków transportowych);
  • inne wózki m.in. wędliniarski, na elementy rozbiorowe, taczka rzeźnicza, wanna transportowa
  • wanna masarska na dwóch (stacjonarna) lub 4 kółkach (mobilna), z bokami prostymi lub zaokrąglonymi, o różnych pojemnościach;
  • zbiorniki do różnych zastosowań m.in. do studzenia wędlin, rozmrażania, zbiornik z możliwościa sztaplowania;
  • prasa do szynek;
  • konfiskator (transporter na odpady);
  • wieszak choinkowy;
  • sterylizator do noży, toporków oraz pił i siekier;
  • kocioł warzelny elektryczny z wypełnieniem glicerynowym o różnych pojemnościach, od 90 do nawet 1000 l; dostępne także kotły z cyfrowym sterowaniem temperatury oraz z cyfrowym sterowaniem pracą kotła za pomocą elektronicznego panelu typu „touch screen” firmy Mitsubishi. Sterowanie to pozwala m.in. na regulację obrotów w zakresie 5-40 obr./min w obie strony oraz zaprogramowanie pracy mieszadła w sekwencjach czasowych;
  • różnego rodzaju stoły w wielu rozmiarach: roboczy z dodatkową półką lub kratką, rozbiorowy z tworzywem (jedno- i dwustronny), pod nadziewarkę, maszynowy, pomocniczy, a także kloc rozbiorowy (pień do mięsa).

Galeria zdjęć

Brokelmann  Sp. z o.o.
ul. Stawna 6, 56-300 Milicz
tel. 71 38 42 584 | fax 71 73 36 584
e-mail: brokelmann@brokelmann.pl
Projekt i wykonanie:
teamsolution